Hyundai Motor a castigat un premiu pentru inovatie, oferit modelului concept Intrado

• Modelul concept Intrado a obtinut premiul juriului in competitia “JEC Innovation Awards 2015”
• Flexibilitate si eficienta datorita arhitecturii unice a caroseriei din carbon
• Utilizarea materialului din carbon reduce cu 70% masa caroseriei modelului, oferind totodata rigiditatea optima
Hyundai Intrado exterior
Hyundai Motor a castigat premiul juriului in cadrul competitiei “JEC Innovation Awards 2015” pentru designul caroseriei din carbon a modelului concept Intrado. Distinctia a fost anuntata in cadrul conferintei JEC Europe 2015 desfasurata luna aceasta la Paris.

Premiile “JEC Innovation” recunosc excelenta tehnologica, potentialul comercial si originalitatea, recompensand cele mai inovatoare solutii propuse la nivel mondial. Organizatorii au selectat caroseria usoara si futurista a modelului concept Intrado, care alaturi de sistemul de propulsie bazat pe tehnologia avansata fuel-cell si designul inteligent, reflecta receptivitatea si inovarea continua, caracteristice marcii Hyundai.

In centrul tehnologiei revolutionare a conceptului Intrado se afla suprafetele din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP). Abordarea permite utilizarea mai eficienta si mai flexibila a materialului carbon, evitand deseurile si procesele complicate si consumatoare de energie. Structura minimalista, autoportanta este extrem de stabila si fluida, cantarind cu 70% mai putin decat un sasiu conventional, astfel, autovehiculul devenind cu 30% mai usor, fara a compromite insa atributele de siguranta. Elementul esential al rigiditatii si stabilitatii structurii este consola centrala suspendata, care ofera o ranforsare unica, avand si rolul de a conecta scaunele si trenul de rulare la cadrul din fibra de carbon.
Hyundai Intrado Frame Desgin
Realizarea caroseriei modelului concept Intrado reprezinta rezultatul colaborarii si schimbului de experienta dintre echipa Hyundai si doi dintre cei mai cunoscuti producatori de fibra de carbon – Lotte Chemical si Hyosung Corporation. Carcasa a fost produsa de Axon Automotive.